2010-07-31 | 18:26:58

“Life may not be the party we hoped for, but while we're here we should dance”

Så småningom skall jag styra stegen mot Helsingfors. Eller styra stegen mot bussen, eftersom det skulle ta lite för lång tid att ta sig till Helsingfors gåendes. Jag skall ut med Ida, Maria och Henny, har jag för mig. De är på ett bröllop nu, så jag tar nog med en bok, bara ifall de skulle råka vara lite försenade.. 

Ha en bästig kväll alla!
Random pic tagen då jag testade hur kameran fungerade...
2010-07-31 | 13:41:08

InceptionSåg Inception igår med Maya, och den var verkligen prima skinka! Fin och välgjord, även om jag och Maya turvis viskade tillvarandra genom hela filmen: "Alltså jag fattar nog inte riktigt ännu heller....". Filmen går i genret Science Fiction, men var ganska genomsyrad av action och drama också. 

Filmen handlar i stora drag om att försöka plantera en tanke i en persons undermedvetna, och detta kallas då Inception. Huvudpersonen Dom Cobb (DiCaprio) samlar ihop ett team som består av Arthur (Joseph Gordon-Levitt), Ariadne (Ellen Page), Eames (Tom Hardy), Saito (Ken Watanabe) samt Yusuf (Dileep Rao). Alla dessa får i sig ett medel som gör att de somnar och drömmer samma dröm. Personen de vill att skall få en idé är Robert Fischer, och även han hamnar i samma dröm. Men det är mycket svårt att plantera en idé eller tanke i någons undermedvetande, och därför är det inte bara en nivå av drömmande, utan 3. Alltså är det en dröm i en dröm i en dröm. För att göra det lite mer komplicerat kommer det med ännu en nivå i slutet av filmen "Limbo" som det kallas. Alltså en dröm i en dröm i en dröm i en dröm.

Confusing much? Jag fattade inte så mycket av filmen men gillade den i alla fall! Musiken var love! Hans Zimmer är ju helt enkelt jättebra. <3

Inception får ♥½ av 
2010-07-30 | 22:24:21

“With lovers there can be "Goodbye". But with friends there will only be "Hello" and "Glad to see you again".”

Hej igen! Long time no see! Eller long time no blogginlägg, egentligen. Jag har då varit på konfaläger på Lekholmen med söta konfirmander och ack så söta hjälpledare. Det var 9 dagar fyllda med både skratt och tårar, höga glädjeskrik och förargade, frustrerade skrik. 


Alla bästa hjälpisarna. Från vänster: Ida, Linda, JAG, Kati, Ninni, Fanny, Robin H., Hille, Mixu och Robin S.
Konfirmanderna var riktigt söta prickar, fast jag fick lite moderskänslor för alla pojkarna. De var ju så himla söta! Och små! Så jag kom hem igår, urtrött efter 5 timmars sömn och uttömd på alla känslor. Man ger ju så mycket av sig på lägret, speciellt på sista kvällen då man gör så mycket för att konfirmanderna skall ha roligt. 

Idag var jag på bio med Maya och åt Sushi där i svängarna också! Sååå gott. Vi såg Inception, som var riktigt spännande. Även om jag måste medge att jag inte riktigt hänga med i krokarna hela tiden. Så var jag också till Radio x3m och talade där i ungefär en timma! Det var jag och Ninni och två flickor (Maria och Mikaela) som representerade Prometheus-lägren. Det var rätt coolt att tala i direktsädning, fick som feedback att det gick rätt bra, även om jag var skitnervös. Roligt var det i alla fall och som tack fick jag en t-shirt, en kaffemugg och en bunte kondomer! Woho!

Nu har jag lite på 2 veckor kvar i hemlandet innan jag åker vidare till England. Pirrigt och lite småledsamt. Men jag ska få det mesta ut ur mina veckor kvar här! Vänner skall träffas och släktingar skall sägas adjö till. Lite tack-kort skall även pysslar någonstans där.
2010-07-19 | 23:15:15

"The return makes one love the farewell."

Imorgon sticker jag till kära Lekholmen där jag skall vara i 9 dagar. Hjälpledare i 9 dagar åt förhoppningsvis härliga 15-åringar. Jag har packat (nästan) och min väska går knappt fast. Det fattas fortfarande en hel från packningen, men jag får bara lov att klara mig. Jag får träffa Ida igen, och hela gänget med de härliga hjälpisarna. Det borde bli ett underbart gäng, och jag märker att jag verkligen ser fram emot Lekis II! 


Såhär har jag sett ut idag. Det har varit strykhett och jag har svettats ihjäl. Älskar tröjan som är från Weekday. <3

Ses den 29:e! :D
2010-07-19 | 16:23:19

"I have always imagined that paradise will be a kind of library."

Jag är fortfarande allmänt glad och ivrig, även om jag nu sitter ensam hemma med två hundar som sällskap. Blev ingen bio igår eftersom mamma plötsligt åkte till Sverige med resten av familjen, så jag blev hundvakt. Sådär btw, blev jag singel idag. :D (YES!!) Det var inte världens snyggaste break-up men den fick funka. 

På senaste dagarna har jag läst en massa igen, allt från Hungespelen av Suzanne Collins till You're the One I Don't Want av Alexandra PotterDessa är böckerna jag läst under de sista 10 dagarna. Har dock inte läst ut Vampire Diaries 5 än, men så fattas också Hungespelen från bilden (den har syrran med sig som reseläsning). Jag har gillat alla verkligen mycket, och de är svåra att jämföra då de alla representerar ett genre i sig. Recenserar en av böckerna nu:

You're the One That I Don't Want av Alexandra Potter (2010)
Boken handlar om Lucy, en 28-årig tjej från Manchester som plötsligt flyttar till New York för att arbeta på en galleria. Hon har varit kär i sin ex-pojkvän Nathaniel i 10 år, efter att de träffades i Venedig och kysste varandra under the Birdge of Sighs då solen gick ner och klockorna klingade. Det de inte räknade med var att legenden faktiskt skulle vara sann: Om två personer kysser varandra under the Bridge of Sighs under solnedgången och då klockorna klämtar kommer paret att vara tillsammans för evigt. Lucy och Nathaniel avslutar sitt förhållande om något år efter sin träff i Venedig då han bor i USA och hon i Manchester. När hon flyttar till New York träffar hon Nathaniel, de återupplivar sitt förhållande för en kort stund bara för att märka att de båda förändrats otroligt mycket. Efter att de avslutar sitt förhållande en andra gång märker de att de inte riktigt kan bli av med varandra: de träffas på gymmet, i Sushibaren, i flyget till Marthas Vineyard, i hotellrummet som dubbelbokats, i taxin och på alla andra möjliga ställen. Mystiska telefonsamtal som ingendera gör och drycleaning som byter ägare. Universum vill inte att de skall vara med någon annan, så hur i hela världen skall de bli av med varandra? 

Otroligt rolig och väskriven bok. En bra bok för stranden, flyget eller den långa tåsresan. Jag har inte läst något av Alexandra Potter tidigare, men gillade verkligen hennes karaktärer samt hennes sätt att på ett väldigt enkelt sätt få ett bra flyt på berättelsen. Ett bra exempel på fungerande chick-lit alltså! Underbar och läsvärd om man råkar känna för något mindre seriöst.
You're the One I Don't Want får  av 
2010-07-18 | 17:21:08

“Dream as if you'll live forever, live as if you'll die today.”

"Well if you are still happy then I would like to offer the job to you. you seem like a lovely person and I'm sure you'll fit in well with our family."

OMG. Jag åker till England. Det här är inte klokt, det här händer inte, det är en dröm. Jag är ivrig, skrattar och fnittrar och samtidigt är jag fullkomligt panikslagen. 

Jag kommer att kunna gå på college i Stamford (som de använt som Merryton i Pride and Prejudice 2005!!). Jag är lycklig, rädd, förväntansfull, skräckslagen. 

Burghley Mansion, som de använde som Rosings i PaP, det tänker jag såå besöka! :D
2010-07-17 | 22:39:27

“The doors we open and close each day decide the lives we live.”

I'll be making my decision very soon and at the moment you are our favourite. If you're happy with this then let me know and I'll make it official.Jag hatar det här.
2010-07-17 | 15:18:38

"Yeah we all shine on, like the moon, and the stars, and the sun"

Solen skiner och det är mysigt. Nu önskar jag att jag hade ett paket glass, isglass eller bara femhundra liter icecoffee eller iste. Jag har varit på jakt efter icecoffee i tre olika butiker utan resultat. Fan ta alla. 

Imorgon skall jag se Eclipe med söt-Ida. På måndag skall jag träffa Maya. På tisdag till Lekis. I något skede borde jag hinna diskutera saker med mor, men hon åker på kryssning imorgon och kommer inte hem förrän på tisdag. Jag vet inte vad jag skall göra. Det är jobbigt att vara förvirrad. Men känner sig lost, utan riktning, utan stöd. Vem skall man lyssna på, vem yttrar de sanna orden? Orden du skall lyssna på, orden du vet att är de som säger vad du skall göra. Fråga råd av en, av alla, av ingen. 

Solen skiner och jag ligger i solen, tänker på allt och tänker på inget. Det är vad mina dagar är fyllda av. Böcker, listor, pro's and con's. Glass, nachos, Criminal Minds. Borde göra det ena och det andra, men gör inget. Att vara stressad eller förvirrad gör mig oförmögen till att göra något alls. Shut-off-mode.
Ill be making my decision very soon and at the moment you are our favourite.


2010-07-16 | 19:00:59

“May the dreams of your past be the reality of your future”

Nu är jag inte alls så säker på vad jag vill. Jo, jag gillade assistentjobbet, men jag kände mig aldrig riktigt välkommen eller nyttig där. Som om de tålde mig bara för att jag var Mias systerdotter. Jag passade aldrig in. Hade för stora skor att fylla. Jobbet i sig kändes givande, eleverna var svåra men underbara. Jag lärde mig så otroligt mycket. Men är det det jag vill jobba med i ett år? Fem dagar i veckan, 8 timmar om dagen? Känna mig onödig, felplacerad och obekväm? Kanske blir det bättre.

Nu är det så att jag hittade en underbar Au Pair-sida. Jag har ju varit intresserad av det i evigheter. Jag skulle klara av det. Jag älskar att jobba med barn. Jag hittade underbara familjer i såväl Sverige som England. Jag vill. Men jag vet inte om jag är redo att ta det steget. Är jag någonsin redo? 

Livet kan vara väldigt svårt ibland, har jag märkt. Vad skall jag göra, vad skall jag göra? När jag skall göra det, med vem?
Vilka kan jag lita på, vem står bakom mina val? Gör jag mina val för mig eller för någon annan?

Vad skall jag göra?
2010-07-16 | 02:35:15

“A joy shared is a joy doubled”

2010-07-15 | 22:39:19

“Irony is an insult conveyed in the form of a compliment”

Jag är feg. Jag vet det, och ändå gör jag inget åt det. Någon gör något som jag inte gillar, men jag ler och nickar, eller vänder ryggen och går bort. Jag säger inte till, jag finner mig i situationen. Något måste jag ju ha gjort för att förtjäna det. 

Jag gör fel. Jag vet det, och ändå gör jag inget åt det. Jag låter situationen fortsätta, låter mig vara olycklig och den andra hoppfull. En vecka till, kanske det blir bättre?
Men det blir det inte, och det är onödigt att skjuta upp saker. Det är bara att samla mod, ta sig i kragen och göra något. Själv stå för sin lycka, för sina val, för sin framtid. 

Nu gäller det väl bara att kämpa sig igenom några dagar av ensamhet innan det är dags för att ta sig tillbaka till Lekis igen. Konfaläger, 9 dagar. Ungdomar, lovsång, lekar och skratt. Sena kvällar, simning, bastu och plättstekning.Såhär emo känner jag mig nu. INTE! Egentligen känner jag mig värsta pepp och ser bara fram emot resten av sommaren och vad den för med sig! :D
2010-07-15 | 17:54:29

Bloglovin'

Bara för att jag också vill. Eller för att jag är för lat för att klicka runt på alla länkar och grejer. Who knows. (And Who Cares?).

Följ min apcoola blogg här va?
2010-07-14 | 19:48:43

“There's nothing half so pleasant as coming home again.”

Nu är jag hemma igen efter en intressant resa till grannlandet. De 6 dagarna innehöll mycket skratt och en del bråk, och med vissa personer hade jag roligare än med andra. Snart skall jag spamma ner min blogg med femhundra bilder, men tills dess skall jag med värme minnas på alla de härliga nya personer (såväl SH:are som andra) som jag fick träffa. Söt-Vilma, Söt-Emmelie, Söt-Memme och Söt-Karin ärade mig med sitt sällskap. Michele var riktigt rolig, en tysk-italiensk kille som studerar i Österrike. Så jag fick snacka lite engelska också, i närmare 12 timmar faktiskt då han kom med moi till Linköping så vi hade lite kvalitetstid i bussen. Haha. 

Nejmen, nu skall jag bara dega mig i en dag, sedan skall jag ta mig i nacken och packa upp, städa och svara i femhundra trådar.
2010-07-07 | 21:22:36

“Chaos, panic and disorder- my work here is done”

Flyget lyfter om mindre än 12 timmar, mitt rum ser ut såhär och jag panikpackar. HJÄLP.

Men imorgon får jag träffa Memme och Holey och då är jag glad pånni. Fredag Gaya och Wes, måndag Systerklister, Byron och kanske Holey igen. GLAD.
2010-07-07 | 12:55:36

What Time Is It? SUMMERTIME.

Min sommar har varit rätt händelselös so far. Jag har varit på Lekis, till Tallinn och så hemma. My summer so far in pictahs:Gåsar är väl allmänt söta, men inte när de flyger rakt i ens ansikte och vill picka ut ens ögon.


Mojitos är apgoda ifall de är lagade på rätt sätt. Fräsch, påminner om känslan man får efter sommarens färsta bad. Drack ett antal sådana på Resan.

Ett kafe i gamla stan i Tallin med ett fancy franskt namn som jag glömt. Mysigt värre, fick lite Diagongränd-vibes.


En klocka. Inte så fin med den duger. Liksom man ser ju vad den visar.

Lilla Lekholmen.
2010-07-07 | 12:01:26

“Just because your doctor has a name for your condition doesn't mean he knows what it is”

Jag var ju alltså sjukskriven förra veckan må-to. Må, ti och ons spenderades på hälsostationen då jag gav några prover, och tada! Allt kom till bara negativt. Alltså vet de inte vad som är fel på mig. Hääärligt. Nu känner jag för att gnälla riktigt ordentligt.

Men, å andra sidan skall jag till Sverige imorgoooooon! Och jag ska träffa Memme och Holey på torsdag. <3 och Gaya och Wesela på fredag! Lycklig! Jag hoppas att det blir en lyckad resa. 

God kaka jag åt i Tallinn. :)


2010-07-06 | 20:57:36

Nostalgia isn't what it used to be.


Nej, jag hade inte tråkigt på jobbet.
Iofs har jag jobbat färdigt nu. Sverige på torsdag med Tilda! Så ska jag träffa Wes, Gaya och Systerklister, möjligen Holey också. Episkt. <3
2010-07-06 | 11:53:07

. . . I could easily forgive HIS pride, if he had not mortified MINE.

Jag har köpt äckligt många böcker denna sommar. Jag älskar att jag funnit min väg tillbaka till dålig literatur. Chic-lit är liksom ganska så bra egentligen. Då man inte vill tänka på vad man läser då.

GIRL FRIDAY - Jane Green
CHASING HARRY WINSTON - Lauren Weisberg
REMIND ME AGAIN WHY I NEED A MAN - Claudia Carroll

Har inte läst Girl Friday färdigt än, men gillar den minst av de tre. Jag stör mig på att författaren har valt att skriva i presens. Hon hoppar egentligen mellan presens och gången tid, och det stör mig väldigt mycket. Om man bortser från det verkar den vara riktigt bra. Chasing Harry Winston var också riktigt bra. Författaren, Lauren Weisberg, har ju skrivit Devil Wears Prada, så mina förväntningar var rätt höga. Den var rolig och rörande, och helt enkelt underhållande. Remind Me Again Why I Need A Man var den roligaste av de tre. Verkligen underhållande, och jag fick många skratt under den läsupplevelsen. Bra strandläsning!20, förvirrad, förälskad.

Jag är en tjej som bor lite utanför London och försöker hitta mig själv, mitt drömyrke och leva livet. Bor tillsammans med min fotbollsgalna, te-älskande pojkvän och tar dagen som den kommer.
bloglovinTIPSY: rund om fötterna.

GUTTED: Irriterad, störd. I'm so gutted.

AUDACIOUS: Djärv, Dristig, Fräck.