2010-03-30 | 19:27:02

En utbildning

Jag var och såg An Education förra veckans torsdag med min kära vän Tilda! Den var underbar! Hade inte så höga förväntningar, förutom på att den kanske skulle vara rolig då Nick Hornby har skrivit manuset. Hade verkligen inte förväntat mig att den skulle vara så vacker. Detaljerna var underbara, kläderna bara to-die-for, och the leading lady Carey Mulligan var bara fantastisk! Kanske inte den roligaste filmen jag sett, men den var sevärd. 

Handlar då om en 16-årig brittisk flicka som är värsta plugghästen, ända tills hon träffar 35-årige David som charmar henne och tar henne till en värld av konserter, jazz-klubbar, märkeskläder, resor till Oxford och Paris och dyra parfymer att skryta med för sina kompisar. Snabbt byts plugget ut mot David. Det hela slutar inte så bra, vilket man kanske kunde gissa från början.Det enda som störde mig under bion var att jag funderade mig sönder på var jag sett Rosamund Pike förut. 2006 versionen av Pride & Prejudice kom jag på när jag väl var på väg hem. Hon är så vacker! Peter Sarsgaard var nu inte överdrivet bra heller, men Carey Mulligan var verkligen fantastiskt och är värd sin nomination i både Golden Globe och Oscars. 

Filmen är värd att se bara på grund av kläderna Carey Mulligan och Rosamund Pike har på sig under filmen, men den är sevärd även pga. handlingen och humorn. En bra film, helt enkelt.
0 Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:20, förvirrad, förälskad.

Jag är en tjej som bor lite utanför London och försöker hitta mig själv, mitt drömyrke och leva livet. Bor tillsammans med min fotbollsgalna, te-älskande pojkvän och tar dagen som den kommer.
bloglovinTIPSY: rund om fötterna.

GUTTED: Irriterad, störd. I'm so gutted.

AUDACIOUS: Djärv, Dristig, Fräck.