2010-05-20 | 00:11:46

Sing a Little Song of Happiness

Idag har jag sett 3 nya avsnitt av Glee (var lite efter), och jag har blivit totalt nerkärad i deras version av Total Eclipse of the Heart. Över huvudtaget är jag dökär i hela serien. Brittany är ju bara för härlig med sina idiotiska kommentarer (hur dum får man vara?). Kurts butchversion var också ganska love. Madonna-avsnittet var bara love. Jesse är snygg. Puckleberry forever. Finn är irriterande. Santana är en härlig bitch. Ibland önskar man väl bara att livet var en musikal. När man känner något brister man bara u i perfekt sång och alla runt dig sjunger med. Känner du för att dansa har du direkt fem bakgrundsdansare som kan alla moves.Den har jag då gått och lyssnat på hela kvällen. Hennes röst är bara lite kärlek.
2010-05-19 | 12:44:25

Daisies are like sunshine to the ground.

Nu har jag klippt och klistrat och nu är alla korten klara. Vi har inte bjudit så många, som tur, orkar inte ha gäster hela dagen. Ingen från pappas sida kommer, inte ens pappa, vilket är... mindre roligt. Men det var ganska förutsägbart. Jag och mamma är båda sjukskrivna tills fredag, så det är ganska mysigt. 

Jag: "34 vuxna, och så vår familj..."
Mamma: "Alltså 60!"
Jag: *fnissfniss*
Mamma:
"Eller ja.. 40 kanske..."
Ibland är mamma härligt smart. 

Nu vill jag ha glass. Typ jordgubbssorbet. Mamma klippte gräset idag på gården. Doften påminde mig om sommaren. Nyklippt gräs, fågelkvitter, solen som får en att nysa, och eftermiddagskaffe med mommo på ytterverandan. Skratt och dumma lekar med syskonen på den stora gräsplanen. Vill ha.2010-05-19 | 00:25:57

Fatal Hilarity

När man är sjuk skall man sova. Klockan 1 sitter jag fortfarande och surfar och gör ingenting klokt. 
2010-05-18 | 15:13:16

Women don't want to hear what you think. Women want to hear what they think - in a deeper voice.

Jag har blivit sjuk- igen. Tappat rösten också, men jag glömmer det hela tiden. Så försöker jag prata och överraskande nog kommer inget ljud ut. Skrämmande. Så nu äter jag salta fiskar och glass. Inte tillsammans förstås, det hade varit lite äckligt. 

Jag var till läkaren idag. Eller till sjuksystern, men samma sak är det ju nästan. Skulle få då ett sjukintyg så att jag kan bevisa på jobbet att jag faktiskt varit sjuk.
"Har du haft feber?"
"Nej, inte alls!"
"Jag mäter nu ändå din temperatur nu." *tar fram mätare och stoppar den i mitt öra*
"37,7, alldeles tydligt feber."
"Inte undra på att det kändes lite konstigt då..." 

Jag trodde helt på riktigt inte att jag hade feber. Jag kände mig ju inte febrig, bara sådär konstig.

Iaf får jag stanna hemma tills fredag. Annars hade det varit skönt, men jag saknar M.
2010-05-17 | 21:13:20

“I like nonsense, it wakes up the brain cells. Fantasy is a necessary ingredient in living.”

Ibland orkar man. Ibland inte. Idag är en sådandär "inte" dag. Solen gassar på, man vill sitta ute på terassen med ett glas något gott. Leka lite bimbo, leka bättre än vad man är. Ringa till någon man inte talat med på länge. Se om den gamla vänskapen finns kvar, eller om allt fortfarande är lika låtsas som då. Låtsasvänner, låtsaskramar, låtsasprat, låtsas att man bryr sig. Låtsasskratt och låtsasskvaller. Låtsas som man tror vara äkta. Mindre låtsasgråt och låtsassår. Riktigt gråt och så är man på riktigt sårad. Blöder låtsasblod. Mentalt blod.
Efter samtalet till låtsasvännen kan man bara stänga ögonen och drömma sig till en rosa värld, utan låtsasvänner. Där det finns enhörningar och rosa vattenfall. Chokladregn och marshmallowgräs och polkablommor som marmeladfjärilar sitter på.
Öppna ögonen, se på verkligheten, dricka upp så glaset blir tomt. Stiga upp och gå in och ta tag i livet. Leva lite i den riktiga världen.

Men ack vad tråkig den är.
Ibland känner man för att skriva intetsägande, halvt känsloladdade, halvpoetiska, wannabecoola wannabehalvdikter.
2010-05-17 | 12:27:49

I respectfully decline the invitation to join your hallucination.

Pyssel och sånt är något jag inte är särskilt bra på. När jag sedan bestämmer mig för att pyssla ihop mina egna inbjudningar till studenfesten är det lite Recipe for a Disaster över det hela (som i och för sig är en bra film, sådär apropå ingenting). "Varför fotar du korten?" "Jag vill dokumentera processen."Jag är lite glad över att jag valde gult som såndär accentfärg (eller vad i hela Sjumilaskogen det nu heter). Gult är mysigt, och somrigt. Och mina kakor vi beställt till festen har också gult som accentfärg. Gula liljor och rosor. Nu gäller det bara att köpa skor och en klänning. Tror nämligen inte att det skulle vara särskilt uppskattat att bli student i typ underkläder och studentmössa.
2010-05-16 | 20:32:35

“Live in the sunshine, swim the sea, drink the wild air…”

Det har varit en fartfylld vecka. Jag var på kaffe med Frida i tisdags, kaffe med Asta i onsdags, och så Finland-USA match med M's kompisar. Spännande och trevligt att träffa kompisarna. Får det att kännas litelite riktigare. Så kryssning med Ida. Tågresa i ett nästan tomt tåg, och en kopp pepparmintste på Robert's Coffee. Pride and Prejudice and Zombies.

Äckligt härligt med sol. Njöt av den på sommarstugan med mamma, bror, mormor, mormors sambo samt mormorsmor. Mysigt värre. Nu är man en liten bit brunare, somrigare och man har invigt den första flaskan fresita. Talat jobb och bestämt om en middag ute med mormor. Sådär som på de gamla goda dagarna när man sprang på restaurang med henne. 

Annars har man varit på kryssning till Stockholm med sötaste Ida och hennes mor och syster. Mycket dans, god mat, fräscha drinkar och lite shoppande, och skratt. Några få äckliga fyllon också, men det var väl inget nytt precis. Red Passion & Melon Cooler.
Jag hade nog lite glömt hur mycket jag älskar den mysiga känslan av att vara mitt i naturen bland hfågelsång och vindens sus i björkskogen bakom huset. Gnisslet från gungan. Släktingar till höger och vänster och överallt. Nu först ser jag fram emot sommaren och allt den för med sig. Sommarstuga, Lekis, möjligen utomlands och kanske ett SHirl.
2010-05-09 | 14:04:38

Amor Vincit Omnia

Så står det i halsbandet jag valde ut till min studentpresent! Betyder ju "Love Conquers All", och halvt har det varit ett aktuellt tema denna vecka. Plötsligt gick jag och skaffade mig ett liv. Det var skrämmande att plötsligt inte ha all tid i världen till att göra ingenting. Plötsligt måste jag fixa mig och gå på bio, och helt enkelt inte ha så mycket tid över att just göra ingenting. Scary stuff. Och det här med Kärlek och allt sånt, så jag har typ skaffat mig en pojkvänn. Det går skrämmande fort, men jag tänker inte grubbla så mycket, bara leva i nuet. :)

En produktiv vecka har jag bakom mig. Om man då räknar shoppande, shoppande, shoppande, bio och en tallinresa till produktivt. Jag har köpt 3 rockar, 2 tröjor, 3 par skor, 1 par jeans, 1 scarf, 2 t-shirts och 1 fleece. Nu kunde man konstatera att "Tili tuli, tili meni". Vilket översätts för de mindre finska personerna ungefärligt till: "Lönen kom, lönen gick". Men jag gillar allt jag köpte. Förstås. Annars hade det väl varit lite dumt att köpa sakerna?

Mina nya supersnyggishkaskor som jag aldrig kommer kunna gå i <3

Detaljerna framme. 20, förvirrad, förälskad.

Jag är en tjej som bor lite utanför London och försöker hitta mig själv, mitt drömyrke och leva livet. Bor tillsammans med min fotbollsgalna, te-älskande pojkvän och tar dagen som den kommer.
bloglovinTIPSY: rund om fötterna.

GUTTED: Irriterad, störd. I'm so gutted.

AUDACIOUS: Djärv, Dristig, Fräck.