2010-07-19 | 16:23:19

"I have always imagined that paradise will be a kind of library."

Jag är fortfarande allmänt glad och ivrig, även om jag nu sitter ensam hemma med två hundar som sällskap. Blev ingen bio igår eftersom mamma plötsligt åkte till Sverige med resten av familjen, så jag blev hundvakt. Sådär btw, blev jag singel idag. :D (YES!!) Det var inte världens snyggaste break-up men den fick funka. 

På senaste dagarna har jag läst en massa igen, allt från Hungespelen av Suzanne Collins till You're the One I Don't Want av Alexandra PotterDessa är böckerna jag läst under de sista 10 dagarna. Har dock inte läst ut Vampire Diaries 5 än, men så fattas också Hungespelen från bilden (den har syrran med sig som reseläsning). Jag har gillat alla verkligen mycket, och de är svåra att jämföra då de alla representerar ett genre i sig. Recenserar en av böckerna nu:

You're the One That I Don't Want av Alexandra Potter (2010)
Boken handlar om Lucy, en 28-årig tjej från Manchester som plötsligt flyttar till New York för att arbeta på en galleria. Hon har varit kär i sin ex-pojkvän Nathaniel i 10 år, efter att de träffades i Venedig och kysste varandra under the Birdge of Sighs då solen gick ner och klockorna klingade. Det de inte räknade med var att legenden faktiskt skulle vara sann: Om två personer kysser varandra under the Bridge of Sighs under solnedgången och då klockorna klämtar kommer paret att vara tillsammans för evigt. Lucy och Nathaniel avslutar sitt förhållande om något år efter sin träff i Venedig då han bor i USA och hon i Manchester. När hon flyttar till New York träffar hon Nathaniel, de återupplivar sitt förhållande för en kort stund bara för att märka att de båda förändrats otroligt mycket. Efter att de avslutar sitt förhållande en andra gång märker de att de inte riktigt kan bli av med varandra: de träffas på gymmet, i Sushibaren, i flyget till Marthas Vineyard, i hotellrummet som dubbelbokats, i taxin och på alla andra möjliga ställen. Mystiska telefonsamtal som ingendera gör och drycleaning som byter ägare. Universum vill inte att de skall vara med någon annan, så hur i hela världen skall de bli av med varandra? 

Otroligt rolig och väskriven bok. En bra bok för stranden, flyget eller den långa tåsresan. Jag har inte läst något av Alexandra Potter tidigare, men gillade verkligen hennes karaktärer samt hennes sätt att på ett väldigt enkelt sätt få ett bra flyt på berättelsen. Ett bra exempel på fungerande chick-lit alltså! Underbar och läsvärd om man råkar känna för något mindre seriöst.
You're the One I Don't Want får  av 
5 Kommentarer
Frida:

Oooh, Hungerspelen<3 Jag väntar, väntar, väntar på del tre.

Singel? Hmm, ännu större orsak för mig att komma ut till Lekis, tydligen :P Talkie-talk-time?

2010-07-19 | 17:56:07
URL: http://oneofthewilds.blogspot.com
Sophie:

Sv: Tack så mycket!

Såg precis att vi har samma citat. ad astra per aspera

:)

2010-07-19 | 19:07:39
URL: http://sophue.blogg.se/
Vilma:

"Sådär btw, blev jag singel idag. :D (YES!!)" - grattis typ :POch håller med den som föreställde sig att paradiset är någon sorts bibliotek, böcker är en värld i sig.

2010-07-19 | 19:46:34
URL: http://vilmafredrika.webblogg.se/
Frida:

SV: Indeed we do! :) Jag kommer ut på lördag, antagligen med besöksbåten (hoppas jag ryms med! De kan ju vara ganska fulla).En reaktion på rubriken, förresten: "Har du en trädgård och ett bibliotek saknar du ingenting" - Cicero.

2010-07-19 | 20:18:42
URL: http://oneofthewilds.blogspot.com
Frida:

SV: Nice! ^^ Då ses vi sedan!

2010-07-19 | 20:35:45
URL: http://oneofthewilds.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:20, förvirrad, förälskad.

Jag är en tjej som bor lite utanför London och försöker hitta mig själv, mitt drömyrke och leva livet. Bor tillsammans med min fotbollsgalna, te-älskande pojkvän och tar dagen som den kommer.
bloglovinTIPSY: rund om fötterna.

GUTTED: Irriterad, störd. I'm so gutted.

AUDACIOUS: Djärv, Dristig, Fräck.