2010-03-30 | 19:27:02

En utbildning

Jag var och såg An Education förra veckans torsdag med min kära vän Tilda! Den var underbar! Hade inte så höga förväntningar, förutom på att den kanske skulle vara rolig då Nick Hornby har skrivit manuset. Hade verkligen inte förväntat mig att den skulle vara så vacker. Detaljerna var underbara, kläderna bara to-die-for, och the leading lady Carey Mulligan var bara fantastisk! Kanske inte den roligaste filmen jag sett, men den var sevärd. 

Handlar då om en 16-årig brittisk flicka som är värsta plugghästen, ända tills hon träffar 35-årige David som charmar henne och tar henne till en värld av konserter, jazz-klubbar, märkeskläder, resor till Oxford och Paris och dyra parfymer att skryta med för sina kompisar. Snabbt byts plugget ut mot David. Det hela slutar inte så bra, vilket man kanske kunde gissa från början.Det enda som störde mig under bion var att jag funderade mig sönder på var jag sett Rosamund Pike förut. 2006 versionen av Pride & Prejudice kom jag på när jag väl var på väg hem. Hon är så vacker! Peter Sarsgaard var nu inte överdrivet bra heller, men Carey Mulligan var verkligen fantastiskt och är värd sin nomination i både Golden Globe och Oscars. 

Filmen är värd att se bara på grund av kläderna Carey Mulligan och Rosamund Pike har på sig under filmen, men den är sevärd även pga. handlingen och humorn. En bra film, helt enkelt.
2010-03-24 | 15:46:20

Walking on Sunshine

Wohoo! Äntligen är det över! Hade idag mitt sista studentexamensprov och det gick överraskande bra med tanke på att jag inte pluggade till det alls! Om inte gränserna är jättehöga borde jag ha möjlighet till ett E (kan tillägga att det står för Eximia Cum Laude Approbatur och är det nästhögsta betyget)! Är jätteglad, även om jag gjorde typ världens dummaste miss ever! Jag borde lära mig läsa, möjligen.

Annars så tycker jag bestämt att detta är en underbar vårdag, då solen skiner och denna fröken njuter av en ångande kopp härligt äppelte och en saftig bit kryddkaka. 

Nu kan man äntligen utbrista: OHI ON. Vilket översätts ungefärligt till "Det är över!" och så syftar jag förstås till studentexamen och över huvudtaget gymnasiestudier. Härligt! Hurra!
2010-03-22 | 20:32:48

You can sleep when you're dead

Jag vet inte när jag senast varit såhär utmattad. Var igår och serverade kaffe, saft och smörgåsar på knattekyrkan med Linda och efter det på ett en timmes Just Dance-pass med sötaste Frida! Det var riktigt roligt, för koreografin var skojig. Nästa lördag skall jag på The Best of Just Dance! 

Hur som helst var jag idag på jobbet från 8.00 till 15.40. Jag startade kl. 7 hemifrån, och jobbade hela dagen med bara en kvasrt paus. Var i en ny klass idag, och var assistent till en jättesöt tjej. En av killarna i klassen blev lite förtjust i mig också, hihi. Barnen jag jobbar med de nästa två veckorna är ungefär 13-15, och i klassen finns det 6 elever. Tre av dem är autister, en är CP-skadad och en har Down-syndrom. Den sista vet jag inte vad hon har, men någon utvecklingsstörning är det i alla fall. Det är rätt roligt att jobba där, och det känna som om jag gör något meningsfullt. :) Så jag trivs, men är något så otroligt utmattad och trött.
Jag hoppas det blir lättare och mindre utmattande med tiden.
2010-03-20 | 18:16:31

Why won't you tell me the truth?

Jag har blivit utmanad av sötaste tvillingen Systerklister! Inte för att jag är så glad över utmaningen, för jag vet aldrig vad jag skall skriva. :look

Så här går det till:
- Varje bloggare börjar med att skriva sex sanningar om sig själv.
- Bloggare som blir utmanade ska skriva sex saker om sig själva i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare & gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras gästbok för att låta dem veta att de är utmanade och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

~~~~Sex saker som ni kanske inte visste om mig:~~~~
1. Jag ger upp alldeles för lätt. Är någonting jobbigt eller svårt ger jag helt enkelt upp. Vilket inte är bra. Detta kan även kallas att vara lat. Vilket jag också är. Omotiverad och lat.

2. Om jag vet att det finns en chans att jag misslyckas med något gör jag inte det ordentligt så att jag alltid kan säga "Men jag försökte inte ens ordentligt". T.ex. när det kommer till prov så pluggar jag inte ordentligt, och går det dåligt säger jag bara "Men det hade ju gått bättre om jag pluggat mer/Äsch, det är inte hela världen, jag läste ju inte så mycket för det".

3. Jag vill ha barn i en rätt ung ålder. Jag vill ha två eller tre barn, under de 10 kommande åren. Först skall jag bara hitta en man åt mig. Detta pga att min egen mamma fick mig när hon var 20(21) och vi är väldigt nära. Jag vill inte vara en gammal mamma som inte kan relatera till sitt barn. (Jag säger inte att äldre mödrar är dåliga eller sämre eller något.)

4. Jag skolkar ofta, och öht undivker att göra saker som är tråkiga. Sover gör jag också på lektionerna, då jag är en nattmänniska och njuter av lugnet på kvällarna då alla i familjen sover. 

5. Jag är rätt pessimistiskt, och elak. Jag ljuger ibland för att komma ur situationer jag först lovat mig in i. Inte såå ofta dock. Om någon klankar ner mig står jag på mig och skriker tillbaka.

6. Jag älskar att vara ensam, är jobbig och klarar inte av att vara med samma människor i samma rum en längre tid (vi talar dagar, inte timar). Får jag inte vara ensam under en längre tid blir jag en bitch. Blir då bara elak och snäsig mot den andra. Om någon försöker få mig att göra som den vill så blir jag arg, om någon försöker förändra mig blir jag arg. Bottom line: Jag är en jobbig person att umgås med en längre tid. 


Ja, nu gäller det väl att utmana. Då utmanar jag:

ByronBlue
Kitty
Frida
Tova
Två till som känner för det. :P

2010-03-19 | 17:36:10

It's killing me

Jag är så otroligt trött. Det som hänt denna vecka:


- Jag hade studentexamensprov i modersmål och engelska
- Jag fick höra reslutaten från min engelska hörförståelse och textkompetensen i modersmål
- Jag började på en ny arbetsplats
- Jag halvdog
- Jag har nerkärat mig i Vampire Diaries
- Jag har varit allmänt osocial och inte träffat några kompisar alls, förutom då i skolan


Bröderna Stefan och Damon och Elana i mitten. Kärlek på serien <3

Kan ju ta och berätta att jag jobbar som assistent på Zacharias Topelius-skolan (på Zachan). Har jobbat sedan igår, och har dessa två dagar jobbat i klassen för 6-9åringar, och barnen är så otroligt söta. Även om det är utamattande och lite jobbigt så är det väldigt givande. Och lärorikt, för jag har lärt mig rätt mycket teckenspråk! :D

Nästa vecka jobbar jag alla dagar förutom onsdag, för då har jag studentexamen i matematik. Har arbetsdag från 8.00 till 15:40, och har typ en 10-mins paus under dagen. Lite jobbigt, speciellt då barnen kan vara lite våldsamma. Har fått några slag och ena handen uppklöst. Men det är värt det. :) lite skrämmande bara, eftersom 4/5 av barnen i gruppen jag nu jobbat i har epilepsi. Jag hoppas innerligen att de inte får några anfall!
2010-03-16 | 13:22:21

Studentexamen i modersmål II, essä

Det är vad jag hade igår då. Studentexamensprov i modersmål, del II, essä. Och det gick väl rätt bra, tror jag. Frågan löd:

Borde personer som skriver på webben ange sitt namn eller får de skriva anonymt?

Något i den stilen. Jag skrev 4,25 sidor, var klar ungefär tjugo i 13, vilket betyder att jag skrev min essä (och renskrev den) på ungefär 3 timmar. Alla rubrikerna (14st) var lite fåniga. Elektricitet, drömmar, utrotningshotade fiskar och sportekonomi. Jätteintressant. Iaf fanns den evinnerliga indernet-frågan med.

Annars så har jag en jävlig hosta. Hostade alldeles grymmt i går på kvällen, så Markku gav mig en PanaCod (strong stuff) som gjorde att jag slocknade och sov som en stock (och hade en äcklig dröm) utan att hosta. :) 

Idag skickade jag in min ansökan till svenska universitet, och det jag sökte till är Lund och Stockholm. I Lund till Kriminologi och i Stockholm till lärare i Engelska (kombinerad grund- och mastersutbidning), lärare i Engelska för högre grundskola och gymnasieskola och Socialantropologi. :) Har inte allt för höga förhoppningar på att faktiskt bli antagen, men det skadar ju inte att försöka! n_n

Nu skall jag repetera engelska grammar för morgondagens SE i det. :P *vinka*
2010-03-14 | 16:34:58

Vad är det för fel på folk?

Idag är det många saker som irriterar mig. Framför allt saker med Finland.

1. Hur kommer det sig att sprakastickor är K18 men man får köpa ett hagelgevär när man fyller 15? Jag ser det logiska, för det är nog så farligt att använda sprakastickor. 

2. En 12-årig tjej kidnappar en baby, får panik och gömmer den under 20 cm snö. Och får typ inga konsekvenser. Hon liksom bara "kände för det". 

3. Finska domstolen har bestämt att två "mommon" (en mormor och en farmor) från Egypten och Ryssland inte får stanna i Finland då de inte räknas till den "direkta familjen".  Mormorn från Egypten är sjuk och läkarna säger att hon borde få stanna med sin familj för att överleva, men de gummorna båda sparkas ut. Det är väldigt fel. 

4. Varför kan jag inte studera Engelska Filologi i Helsingfors?! 

Annars så har jag varit sjuk sedan onsdagkväll. Vilket är passligt inför studentexamen. Igår halvgrät jag hela dagen då det var omöjligt att svälja. Men jag tog mig igenom dagen genom att äta en liter glass och vara halvhög på värkmedicin. Alltså var det en rätt rolig dag! Dagen slutade ju också med Melodifestivalen (som kom på tv här!), som jag såg med min syster (12 år), vilket var lite spännande då hon beter sig som en arrogant padda de flesta dagarna på året.


Men idag kan jag t.o.m äta fast mat! Wiho! Men i stället har jag fått en trevlig hosta. Och jag har kollat 5 avsnitt Bones idag. Borde kanske läsa lite inför morgondagens studentexamen?
2010-03-09 | 17:54:10

Vampires

Hej där! Det har väl inte hänt så mycket på sista tiden. På lördag var jag ute med Chris(tina), Tilda och Josef(in) och vi var till Tavastian Launtaidisko. Det var faktiskt roligt! Och de spelade bra musik, typ Kaiser Chiefs Everyday I love you Less and Less, Joy Divisions Love Will Tear Us Apart och en massa andra bra låtar. Lite Arctic Monkeys och lite MGMT. Faktiskt bra musik och dans! Fast det var sjukt trångt, en massa människor och glas över allt då folk tyckte det var roligt att bara släppa glasen på golvet då det var färdigt drucket. Aja, det var roligt iaf. Så på söndag var jag på kaffe och bio med söt-Ida. :) Vi såg Valentine's Day och den var sådär passligt rolig. Nu har man ju sett bättre, men den var passligt hjärndöd. :D

Och så igår såg jag Interview with a Vampire för första gången. Måste nog säga att den var bra! Även om mina typ mest hat-actors just nu är Tom Cruise och Brad Pitt. Men den var bra iaf. Och så började jag se True Blood igen (season 1). Jag såg det typ för ett år sedan första gången. Hela säsongen igenom då. Jag gillar den, även om det är lite mysko. 

Och jag har huvudvärk igen, vilket typ suger. Jag har jävlig huvudvärk minst 2ggr per vecka. :D Det är väldigt härligt. Och på fredag skall jag (försöka) donera blod igen. Få se om hemoglobinet gått upp till normalt igen.
[/end of pointless entry]
2010-03-03 | 15:39:35

Lista

Jag har lite tråkigt. :) Spelar igen med Holey och det är ju roligt. Och så imorgon skall jag skype:a med Memme! :D Och så vill jag ha nya Bones-avsnitt! Måste vänta till April och det suger sådär lite.

Igår var jag på lång promenad med mamma och hundarna, och det var mysigt. Fräscht väder, bra diskussion och trevligt sällskap. Vi talade om mina bekymmer, framtidsplaner och sånt. Lite smartare känner jag mig nu. Efter promenaden skottade vi snö på vår bakgård. Det är alldeles sjuka mängder snö vi har där. Jag föll igenom snöhögen, och kunde konstatera att det finns snö ändå upp till min midja. Ganske roligt. Det kommer inte smälta före midsommar, kan jag nästan lova. :P


KÄRLEK:
Är du kär just nu? - Njaa.
Har du någon kille just nu?- Nej
Har du dumpat någon?- Japp.
Har du sagt att du gillat någon för skojs skull? - Nej.
Vem kramade du senast? - Oliver. :)
Är det okej att din kille hånglar med en annan tjej? - Nej!

SKOLA:
Är du duktig i skolan? - För det mesta.
Har du bra betyg? - Jodå.
Har du fått ett bra resultat på ett prov? - Japp.
Sköter du dej i skolan? - Oftast.
Har du tuggat tuggummi under skoltid? - Ja.
Haft mobilen på lektionstid? - Ja
Fått skäll av en lärare för att ha snackat i telefon? - Nej.

FAMILJ:
Du bor tillsammans med dina föräldrar? - Ja.
Trivs hemma? - Ibland.
Har rymt hemifrån för att du inte orkat med familjen? - Nej.
Har skrikit och slagit din mamma? - Skrikit ja, slagit: nej.
Har fått en rejäl utskällning på sistonde? - Japp.
Har kallat någon i din familj för diva, idiot, cp, osv.? - Ja.
Vem betyder mest för dej i din familj? - Mamma och Oliver. :)
Du älskar din familj oavsett vad som händer? - Måste man väl? :P

VÄNNER:
Du har vänner? - Tror jag iaf. :P
Du brukar vara med? - Tilda, Christina, Ida, Frida m.m.
Vem/vilka var du med sist? - Jadu? Tilda, Christina, Miki, Linus osv.
Älskar du dina vänner hur dom än ser ut? - Förståss.
Är det okej att ha kill-kompisar? - Why wouldn't it?
Har du pussat någon av dina kompisar? - Jo. :)
Skulle du kunna döda någon av dina kompisar? Vilken dum fråga. :P
Har du blivit av med någon vän på sista tiden? - Hur man nu ser på den frågan. Typ ja.

FJORTIS:
Du sminkar dej varje dag? - Nja, om jag orkar.
Putar med läpparna på kort? - Haha nej.
Tar kort på dina bröst? - Nej.
Använder foundation på läpparna? - Ahhah nej.
Super dej packad varje helg? - Nej.
Du plattar håret och har en typ av fjortisfrisyr? - Um, nej.
Ditt hår e knallblont? - Nej.

ALKOHOL:

Har druckit alkohol? Japp.
När drack du alkohol senast? - 18.2. :P Abikryssning <3
Vem bjöd dej på alkohol? - Jag själv, och så Ekka.
Vad var det för sorts alkohol? - Shots, cider, drinkar och vin (och öl).
Brukar du dricka alkohol? - Väldigt sällan.
Har du druckit öl? - Jadå.
Tycker du om öl? - Kall öl = okej om man har grundat med annat. Varm öl/Öl utan grund = Fifan.

KRIMINELLT:
Är det okej att vara kriminell? - Beror på vilken grad av kriminal vi talar om. Sådär allmänt: Nej.
Vill du bli kriminell? -  Nej?
Varför gör du sånt här? - ?
Vad är inte okej med att vara kriminell? - Vilken dum fråga.
Skulle du sno en bil om du inte orkade gå hem? - Ahah, aldrig. Jag kan ju inte köra.
Har du suttit i fängelset? - Nej.
Vill du hamna i fängelset? - Jaaa, det är ju min dröm. <333

DÅLIGA TIDER:
Vart på dåligt humör den senaste tiden? -  Jodå.
När grät du senast? - Kommer inte ihåg?
Du har gråtit över en kille? - Nångång.
Vem bråkade du senast med? - Mamma?

ÖVRIGT:

Motto? - Har inget.
Film? - Skräck, komedi, kärlek. :) Och Musikaler!
Lyssnade senast på? - Musik.
2010-03-01 | 14:14:42

Starbucks

Jag sitter nu på Arlanda och väntar att flyget skall fara. Det är två timmar till det, och jag har precis gått från terminal 4 till 5, checkat in och sådär. Nu sitter jag då i Starbucks och äter en awesome Chocolate Chip Muffin och dricker Caramel Hot Chocolate (grande). Vad jag har saknat min lilla Caramel Hot Chocolate. <3 Drack såna typ dagligen då jag var i England, och det är ju redan 2 år sedan. :<
Mumsigt! :D Sitter här och chattar med folk och dricker och det är mysigt. Lyssnar på musik också. Flyget från Kiruna till Arlanda var lite scary, för typ halva tiden var vi i moln. Och det var problem med landningen då det är snöstorm (?) här. Iaf snöar det otroligt mycket och det är sjukt dimmigt. Så jag hoppas flyget till Hfors åker i tid, för annars kan batteriet på datorn ta slut. :look


20, förvirrad, förälskad.

Jag är en tjej som bor lite utanför London och försöker hitta mig själv, mitt drömyrke och leva livet. Bor tillsammans med min fotbollsgalna, te-älskande pojkvän och tar dagen som den kommer.
bloglovinTIPSY: rund om fötterna.

GUTTED: Irriterad, störd. I'm so gutted.

AUDACIOUS: Djärv, Dristig, Fräck.